Ung mot gammel- Har generasjonene blitt fremmedgjort?

Så grunnleggende og engasjert som i dag, har vi ikke argumentert for politikk og samfunn i lang tid. Hundretusenvis av studenter i Tyskland har demonstrert for klimaet i flere uker, inkludert denne fredagen etter valget til Europa. De har blitt styrket av Grønns suksess i valget. For forfatteren er Sophie Passmann klart: “Du vil ikke komme bort disse tenårene med et annet snakkeshow, med en annen regjeringserklæring, igjen med Annegret Kamp Karrenbauer som sier noe uforståelig på Youtube.”Men det grunnleggende spørsmålet er: Tror de gamle folk virkelig på guttene seriøst? Ifølge journalisten Wolfgang Gründinger: “Det er ofte sagt:” Ja, barna, de unge er ikke modne nok til politikk, du kan ikke la noen som bare er 15 eller 14 år, bestemme politikk. ” Men vi lar også 80-åringer eller 90-åringer bestemme seg for politikken vår, selv om de ikke forstår mye lenger, selv om de ikke kan finne veien rundt på internett lenger, selv om de ikke lenger vil bli påvirket av klimakrisen. “

Ung er underrepresentert

Guttenes lobby er for liten: gjennomsnittsalderen, for eksempel i det siste Europaparlamentet var 55 år. I tillegg er en tredjedel av alle velgerne over 60 år, forklarer Gründinger. “Og det gjør noe med vårt samfunn, med vårt demokrati, fordi ungdommens livsverdener knapt noen gang skje.” Du må komme dit. Journalist Tilo Jung foreslår en kvote i parlamenter. “Ti prosent i en stat eller føderal parlament burde være under 30. Det ville være ekte deltakelse.” Gründinger anser også en valgfrihet for barn og unge til å være fornuftig: “I Tyskland gjelder prinsippet: Hver person har en stemme, men de unge er utelukket, men de unge er også en del av folket.”

Politisk forpliktelse ble “smilte bort”

For Sophie Passmann er det et godt tegn på at unge er involvert og interessert i politikk, og jeg finner det nesten litt deprimerende å svare på dette nye generasjons politiske engasjement med panikk eller ignorere eller smil. Men til EU-valget var det døve til det guttene krevde. Politikeren Ruprecht Polenz (CDU) sier veldig tydelig: “En fest hvis medlemmer er for det meste eldre enn 60, lever bare i sine medlemmer i en annen kommunikasjonsverden enn de som vokste opp med den samme datamaskinen.” Og det er derfor den polemiske Politkracher-videoen fra Influencer Rezo slo seg som en bombe. I dette sier han blant annet: “Vi har sett konsensus blant eksperter: Nåværende kurs på CDU og SPD vil ødelegge vår fremtid, du sier alltid at de unge skal gjøre mer politikk, ja, kom så med det sikkert, når de unge finner politikken din shitty. “Det var en sjanse for de angrepet å være åpne for de unge. Men en erfaren politiker som Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) reagerer på kritikk som et datamaskinforsvarsprogram. Sider av fakta blir lagt ut på internett i stedet for å snakke med hverandre. Men denne generasjonen vil ikke ha en revolusjon, men felles tiltak for fremtiden. Fremfor alt, ønsker hun å si noe. Virkelig demokrati.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70