Tenåringer drikker mindre alkohol

Alkohol mister popularitet blant ungdom. Ifølge en studie sa bare 8,7 prosent at de ville flaske en gang i uken. Et problem er fortsatt binge drikking.Bare 8,7 prosent av ungdommer i alderen tolv til 17 drikker alkohol en gang i uken. I 2004 var denne verdien fortsatt 21,2 prosent. Dette er resultatet av en undersøkelse fra Federal Center for Health Education. Således har forbruket av øl eller brennevin nått et historisk lavt nivå i denne aldersgruppen, skriver forskerne.

For to år siden hadde en tidligere studie vist at tenåringer drikker mer moderat enn tidligere. For den nåværende studien intervjuet forskerne 7000 deltakere mellom tolv og 25 år om deres alkoholforbruk.

Stadig drikking populær blant voksne

Ifølge undersøkelsen, i 2018, har antall unge som drikker i rusen en gang i måneden holdt seg konstant. Tross alt sa 13,6 prosent det. Dette vil imidlertid betydelig redusere nivået på 25,5 prosent fra 2007. Alkoholbruk er mer utbredt i gruppen av unge voksne i alderen 18 til 25 år. 33,4 prosent drikker alkohol regelmessig. I fire år er denne verdien nesten den samme. Men andelen av dem som unner seg for rus, har økt igjen i syv år.Til tross for disse delvis nedadgående tallene, vil forbrytelsesdirektøren, Marlene Mortler, ikke gi det helt klare. “Vi ser en trend blant unge voksne som trenger å bli bremset,” sa hun. Å være voksen betyr ikke at det er greit å drikke for mye alkohol!

Alkohol forblir et folkemedisin

Leder av Federal Center for Helseutdanning, Heidrun Thaiss, noterer nedgangen i alkoholforbruket hos ungdom som en suksess for forebyggende tiltak fra føderale, statslige og lokale myndigheter. Men hun ønsker også å gi spørsmålet om binge drikking blant unge og voksne ikke helt klart. Videre innsats er nødvendig for å øke bevisstheten om ansvarlig bruk av alkohol, sier hun.Allikevel forblir alkohol et vanlig folkemedisin. Allerede 62,9 prosent av ungdommene hadde drukket i livet. I unge voksne var det til og med 95,5 prosent.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70