Aspartinsyre – fra asparges til musklemann?

“Stimulerer libido og fører til frigjøring av testosteron. Bare av en naturlig aminosyre! “- Denne annonsen lyder lovende! Et stoff som er godt som en “seksuell forsterker” og “for muskelvekst” fordi den “virker direkte på testosteronproduksjonen av mannen” må være av interesse. Men ikke bare menn bør ha nytte, fordi aminosyren kan ha “økt lyst og utholdenhet” og “av kvinner og menn er brukt.” Og også som et pluss: hun kan forynge kroppen “.

Disse påstandene finnes på Internett både for produkter som inneholder asparaginsyre og for såkalte testosteronforsterkere. I tillegg til denne aminosyren inneholder disse ofte også stoffer som Tribulus terrestris eller L-arginin samt visse vitaminer og mineraler.

Internett-annonsering av produkter med asparaginsyre gir inntrykk av at det er fornuftig å spise enkelte individuelle aminosyrer i større mengder. Idrettsutøvere spiser imidlertid ofte store mengder protein med mat uansett og er derfor tilstrekkelig tilført med aminosyrer som asparaginsyre som proteinkomponenter.

Hva skal jeg se etter når jeg bruker asparaginsyreprodukter?

De som bruker protein i store mengder utover behovene, bør drikke nok. Ureaen produsert ved nedbrytning av ubrukt protein må utskilles i urinen.

Overdreven, langsiktig forbruk av individuelle aminosyrer kan føre til bivirkninger i enkelte tilfeller, men lite er kjent om spesifikke risikoer for store mengder asparaginsyre. Bare asparagin, den tilhørende aminosyren, er det bevis for å fremme tumorvekst.Aspartinsyre er ikke et forbudt stoff i sport. Hun er ikke på dopinglisten til World Anti Doping Agency (WADA). NADA advarer imidlertid mot kosttilskudd som markedsføres som testosteronforsterkere, at selv med angivelig rent urtekomposisjon for idrettsutøvere kan forbudte stoffer være inkludert. Forskning viser at en rekke produkter for idrettsutøvere inneholder (ønsket) urenheter med stimulanter, hormoner eller anabole steroider. Risikoen bæres av forbrukeren.

Hva er asparaginsyre?

I menneskekroppen er det nødvendig med 20 forskjellige aminosyrer for å bygge opp proteiner. Ni av disse aminosyrene kan ikke selvfremstilt av den menneskelige organismen, de kalles essensielle og må inntas med mat. Det er derfor ikke nødvendig, strengt tatt, ikke for protein, men bare for disse ni essensielle aminosyrene og aminosyrene Komponent nitrogen.

De resterende elleve aminosyrene kan produseres i selve kroppen. De betraktes som forbrukbare aminosyrer. Disse inkluderer asparaginsyre og asparagin.Begge aminosyrene har navnet sitt fra asparges, på latin “Asparagus officinalis”, fordi det var første gang asparaginen ble hentet fra den.

Aspartinsyre i sin naturlige L-form forekommer i forskjellige proporsjoner i de fleste proteiner og er tilstede i hver proteinholdig mat. Soyaprotein, peanøtter og andre belgfrukter, solsikkefrø, egg og fisk er spesielt høye i asparaginsyre.

I motsetning dannes D-asparaginsyre vanligvis syntetisk. Det forekommer knapt i proteiner.Siden kroppen vår kan produsere asparaginsyre selv, har du normalt ingen frykt for knapphet.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70